Suvremeni ples

19.10.2017.

Završeno drugo izdanje iznimno posjećenog festivala Periskop

Drugo izdanje Periskopa – festivala suvremenog plesa i pokreta koji se održao na više lokacija u Rijeci od 7. do 15. listopada uspješno je privedeno kraju.

"Sad sam Lucky" Matije Ferlina / Foto Renato Buić
"Sad Sam Lucky" Matije Ferlina / Foto Renato Buić

Tijekom osam izvedbenih dana publika je mogla pogledati četrnaest predstava, među kojima su bile premijere poput baleta „Macbeth“ u HNK Ivana pl. Zajca te druga izvedba „Travelogue“, nove predstave Žak Valente i Trafika. Riječkoj publici također su predstavljeni radovi novih i lokalnih plesača i plesačica, kao i radovi ponajboljih nezavisnih hrvatskih produkcija među kojima su BADco. s predstavom „Spore“ te Matija Ferlin s 43. izvedbom autorske predstave „Sad Sam Lucky“.

Organizator Prostor Plus nastojao je kroz promišljanje potreba lokalne i nacionalne plesne scene riječkoj publici ponuditi raznolik i bogat program što je rezultiralo pozitivnim odazivom preko 400 posjetitelja festivala. Dio festivalskog programa je uključivao dječje predstave "Daj mi pokret!" slovenskog Zavod Federacije te "Bilo jednom jedno sunce" Teatra Puna kuća, a tijekom festivala održana je radionica "Kritički o plesu" mentorice Ivane Slunjski na kojoj su nastajali kritički tekstovi o festivalskim predstavama.

Festivalski program je održan u suradnji s HNK Ivana pl. Zajca, Plesnom mrežom Hrvatske te Kliker Festivalom.