VIDEO

07.06.2018.

Započeo ciklus turskoga filma u Art-kinu

Autor: Sanja Kapidžić

U srijedu, 6. lipnja, u Art kinu svečano je otvoren osmi Ciklus turskog filma koji traje od 6. do 9. lipnja i predstavlja raznolik izbor iz ponude suvremene turske kinematografije. Ciklus je započeo romantičnom komedijom "Ne pričaj mi priče", razigranim filmom poznatog turskog glumca i redatelja Buraka Aksaka. Program provodi Art-kino u suradnji s Hrvatsko-turskim društvom Rijeka, Institutom Yunus Emre i Veleposlanstvom Republike Turske u Zagrebu.

U srijedu, 6. lipnja, u Art kinu je svečano otvoren osmi Ciklus turskog filma koji traje od 6. do 9. lipnja i predstavlja raznolik izbor iz ponude suvremene turske kinematografije. Ciklus je započeo romantičnom komedijom

Gost otvorenja bio je veleposlanik Republike Turske u Republici Hrvatskoj Nj.E. gosp. Mustafa Babur Hizlan.

Film koji je otvorio ciklus, „Ne pričaj mi priče“, prati život sramežljivog vozača dolmuša, inače omiljenog u svojoj četvrti, istambulskoj Surici, koji se preokrene naglavačke kada u njega uđe zamamna Ayperi.

Redatelj filma, Burak Aksaka, radio je i na brojnim kratkometražnim filmovima i scenarijima za poznate televizijske serije (od kojih je njegova najpoznatija Leyla i Mecnun).

U nastavku ciklusa, na programu su filmovi Rehe Erdema “Majko, bojim se”, romantična drama “Volim te, čovječe” te alegorijska priča o iskorištavanju prirodnih resursa „Riba“. Raspored projekcija dostupan je na internetskim stranicama Art-kina, a ulaz je slobodan.