VIDEO

15.05.2018.

vRIsak u Ex librisu: Zdravko Zima predstavio "Dnevnik jednog mitomana"

Autor: Damir Jevtić

U sklopu ovogodišnjeg Vriska u antikvarijatu Ex libris u ponedjeljak, 14. svibnja, održalo se predstavljanje knjige "Dnevnik jednog mitomana", autora Zdravka Zime, jednog od naših najvećih erudita. Razgovor sa Zimom vodio je glavni urednik knjige Seid Serdarević, a sve je sa zanimanjem popratila brojna riječka publika. U svojoj novoj knjizi ovaj književni kritičar, feljtonist, pisac i bonvivan koji je u sebi objedinio mediteranski i srednjoeuropski duh iznova se utječe dnevničkim zapisima.

U sklopu ovogodišnjeg Vriska u antikvarijatu Ex libris u ponedjeljak, 14. svibnja, održalo se predstavljanje knjige

Dnevnik jednog mitomana Zimina je kronika 2016., jedne od najuzbudljivijih godina novog milenija, one koju su obilježile smrti cijeloga niza kulturnih velikana (Bowie, Eco, Debeljak, Kertész, Novak, Esterházy, Cohen), ali i godine kojom su tutnjali teroristički napadi, politička previranja i izborne utrke, u kojoj se Europi dogodio Brexit, a svijetu Donald Trump. No i ovdje postoje godišnja doba: Zimina 2016. ujedno je godina vrhunskih koncerata i izložbi, fascinantnih predstava i knjiga te ponajviše – izvanrednih pojedinaca koji svijet i Hrvatsku čine boljim mjestom.

U video prilogu pogledajte kako je protekao razgovor, ne samo o Ziminom dnevniku nego i o Matošu, Krleži, Matvejeviću i mnogim drugim temama.