VIDEO

20.10.2018.

Veselje za najmlađe: Igra "Svjetlosnim kolažima" na zidu buduće Dječje kuće

Autor: Damir Jevtić

U petak, 19. listopada 2018. ispred Ciglene kuće kompleksa Benčić održao se program „Svjetlosni kolaži“ koji je osmislila umjetnica Petra Mrša u suradnji s programskim pravcem Dječja kuća projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. U programu su sudjelovala mnoga djecu sa svijim roditeljima. Svi su dobili ogledala kojima su se igrali i uživali u odbljesku svjetla reflektora po fasadi buduće Dječje kuće.

U petak, 19. listopada 2018. ispred Ciglene kuće kompleksa Benčić održao se program „Svjetlosni kolaži“ koji je osmislila umjetnica Petra Mrša u suradnji s programskim pravcem Dječja kuća projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. U programu su sudjelovala mnoga djecu i njihovi roditelji. Svi su dobili ogledala kojima su se igrali s odbljeskom svjetla reflektora po fasadi buduće Dječje kuće.

Za ovu priliku priča, projekcija svjetla i animacija neživih oblika uzeti su kao elementi književnog, filmskog i lutkarskog izražavanja – primjer samo dijela onoga što će u budućnosti činiti ovu zgradu. Prostor Dječje kuće zamišljen je kao kulturno-stvaralački centar za djecu, a već sada se ona „gradi“ kroz programe u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture i kroz njih okuplja partnerske organizacije – Gradsku knjižnicu Rijeka, Art-kino, Gradsko kazalište lutaka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti te Vijeće mladih Benčić.

Kratku izjavu umjetnice Petre Mrše te dio atmosfere pogledajte u prilogu.