Rijeka 2020 - EPK

16.04.2019.

Učionica: Otvoren poziv za sudjelovanje u "Tandem Cultural Capitals" programu

Do 28. travnja otvoren je poziv za sudjelovanje u međunarodnom projektu „Tandem Cultural Capitals“. Riječ je o programu suradnje koji povezuje kulturnjake Europe nudeći im platformu za umrežavanje na zajedničkim projektima, pružanjem stručne i financijske pomoći.

Do 28. travnja otvoren je poziv za sudjelovanje u međunarodnom projektu „Tandem Cultural Capitals“, u okviru programa Učionica Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.Riječ je o programu suradnje koji povezuje kulturnjake Europe nudeći im platformu za umrežavanje na zajedničkim projektima, pružanjem stručne i financijske pomoći. / Foto: press materijal
Foto: press materijal

Trenutno okuplja više od 350 europskih kulturnih menadžera i kreatora kulturnih događanja koji grade zajedničke kulturno-umjetničke projekte.

Otvoren poziv za sudjelovanje u projektu Tandem Cultural Capitals namijenjen je djelatnicima u kulturi i njihovim organizacijama koje se nalaze u 7 bivših ili budućih gradova s titulom Europske prijestolnice kulture. Program je zamišljen tako da sudionici jednog EPK grada istražuju i i razvijaju suradnju sa sudionicima iz drugog EPK grada, a kroz 2019. godinu cilj je identificirati i eksperimentirati s inspirativnim suradničkim idejama te na taj način zajedničkim trudom vlastitom EPK gradu dodati europsku dimenziju.

Više informacija dostupno je u službenom pozivu OVDJE.