Radionica u RiHubu

19.04.2019.

"Učimo jačati zajednicu": Otvorene prijave za posljednju radionicu sa Sherifom Rushdyjem

Šesta i posljednja radionica u programu "Učimo jačati zajednicu" zatvara ciklus s temom evaluacije i učenja za daljnji napredak grupa koje djeluju u zajednici. Radionica će se održati u RiHubu u srijedu 24. travnja u 17 sati.

Foto Rijeka 2020 (https://rijeka2020.eu/radionica-ucimo-jacati-zajednicu-pracenje-evaluacija-ucenje-i-prilagodba/)
Foto: Rijeka 2020

Cilj radionice je pomoći sudionicima i provoditeljima projekata da razjasne učinke svojih aktivnosti te usvoje odgovarajuće pristupe za mjerenje svojih rezultata i praćenje napretka. Predložit će im se kako da unaprijede metode vođenja projekata kroz periodično preispitivanje i promišljanje o vlastitom djelovanju te primjenu stečenog znanja i iskustva. U trenutku kad različite grupe uključene u Zeleni val i Cilvilne inicijative, podržane sredstvima sudioničkih programa u RiHubu, počinju provoditi svoj projekt, važno je da su njihovi očekivani rezultati jasni. Radionica će se baviti upravo ključnim pretpostavkama koje donosi početna faza realizacije projekata i što konkretno provoditelji žele naučiti u procesu izgradnje vlastite zajednice.

Posebno se potiče sudjelovanje prijavitelja projekata unutar sudioničkih programa Europske prijestolnice kulture - Civilne inicijative i Zeleni val, te članovi Vijeća građana, članovi timova programskog pravca Europske prijestolnice kulture 27 Susjedstava - Bolje Vas Našli, prijavitelji projekata unutar Riječkog programa lokalnog partnerstva, razne zelene grupe kao što su Grupe solidarne razmjene, Tranzicijske inicijative, nevladine organizacije, angažirani umjetnici, te svi zainteresirani aktivisti.

Voditelj radionice je Sherif Rushdy, magistar sistemske znanosti i međunarodnog razvoja, s 40 godina iskustva u unaprjeđivanju rada angažiranih grupa i organizacija, te u treniranju provoditelja procesa jačanja zajednice u mnogim zemljama na četiri kontinenta.

Radni jezik radionice je engleski jezik, ali po potrebi osiguravamo prijevod.
Radionica je ograničena na 50 sudionika, a prijave su obavezne na e-mail rihub.info@rijeka2020.eu.