DISTRIBUIRAJ TO!

21.06.2019.

U Rijeci započinje besplatni edukativni program o distribuciji i promociji dokumentarnog filma

Od lipnja do prosinca ove godine u Rijeci će se održati jedinstveni edukativni program DISTRIBUIRAJ TO! – DISTRIBUTE THIS o distribuciji i promociji dokumentarnog filma. Kroz niz radionica, projekcija, analiza slučaja i diskusija, posjetitelje i polaznike očekuje jasan pregled realizacije dokumentarnog filma – od pripreme ideje, sadržajne i financijske nadogradnje do promocije i distribucije. Program će se održavati u Mini Art-kinu i u Galeriji Filodrammatice u Rijeci i besplatan je za sve sudionike i u svim segmentima.

Od lipnja do prosinca ove godine u Rijeci će se održati jedinstveni edukativni program DISTRIBUIRAJ TO! – DISTRIBUTE THIS o distribuciji i promociji dokumentarnog filma. Kroz niz radionica, projekcija, analiza slučaja i diskusija, posjetitelje i polaznike očekuje jasan pregled realizacije dokumentarnog filma – od pripreme ideje, sadržajne i financijske nadogradnje do promocije i distribucije.

Publika može živjeti bez filma, ali film ne može živjeti bez publike', misao je vodilja ovog programa koji će zainteresiranima pružiti detaljan uvid u suvremene tendencije distribucije dokumentarnog filma (festivalska, digitalna, kino i televizijska distribucija, ali i alternativni kanali distribucije).

Edukativni program prilagođen je osobama raznih razina znanja i iskustava, a namijenjen je redateljima, producentima, kulturnim djelatnicima u audiovizualnoj industriji, studentima raznih usmjerenja (od kulturalnih studija, ekonomije, pedagogije, pa do studija umjetničkih usmjerenja) te zainteresiranim pojedincima.

U sklopu programa, predviđene su javne projekcije i analize filmova produkcija i distributerskih kuća Taskovski films iz Londona i Fade In iz Zagreba, ali i gostovanja filmskih profesionalaca iz područja produkcije, distribucije i promocije te osoba zaduženima za donošenje odluka u relevantnim institucijama.

Voditeljica programa je Morana Ikić Komljenović, nezavisna stručnjakinja iz područja filmske i televizijske produkcije, medijske edukacije, razvoja i distribucije audiovizualnih djela.

Prvi ciklus radionica počinje već sutra od 10:00 do 14:00 sati u Galeriji Filodrammatica, ali pridružiti se možete i kasnije. Za sve dodatne informacije javite se direktno voditeljici programa Morani Ikić Komljenović na: morana@littlereddot.hr

Program nastaje u organizaciji Little Red Dot iz Zagreba, a provodi se u partnerstvu s udrugom Filmaktiv iz Rijeke, Art-kinom, Taskovski films iz Londona i Fade In iz Zagreba. Potporu programu dali su Grad Rijeka, Istarska filmska komisija - Istria film comission, Hrvatski audiovizualni centar i Društvo hrvatskih filmskih redatelja.