VIDEO: 10. vRIsak

09.06.2017.

U prepunom Dnevnom boravku Bekim Sejranović predstavio svoj "Dnevnik jednog nomada"

Autor: Damir Jevtić

U srijedu, 7. lipnja, u Book caffeu Dnevni boravak, u sklopu festivala Vrisak, održala se promocija nove knjige nagrađivanog pisca Bekima Sejranovića „Dnevnik jednog nomada“. Riječ je o potresnom, intimnom štivu o potrazi za smislom jednog od najvažnijih glasova mlađe generacije suvremene hrvatske književnosti.

U srijedu, 7. lipnja, u Book caffeu Dnevni boravak, u sklopu festivala Vrisak, održala se promocija nove knjige nagrađivanog pisaca Bekima Sejranovića „Dnevnik jednog nomada“. Riječ je o potresnom, intimnom štivu o potrazi za smislom jednog od najvažnijih glasova mlađe generacije suvremene hrvatske književnosti.

O knjizi je govorio i glavni urednik VBZ-a Drago Glamuzina. Istaknuo je kako Sejranović kao pisac u svim svojim knjigama koristi vlastitu biografiju kao gradivni element, no tu je, nakon četiri romana, „riječ o jednoj pomalo drugačijoj knjizi“.

Knjiga pokriva razdoblje piščeva života od 2011. do 2016., tijekom kojega slijedimo Sejranovića na brojnim književnim promocijama, festivalima i rezidencijama, pratimo njegove susrete s kolegama, prijateljima, ženama i ljubavnicama, čitamo o knjigama koje on čita.

„Dnevnik jednog nomada“ predstavlja Sejranovića ne samo kao pisca, već kao pojedinca, roditelja, ljubavnika, razapetog između Skandinavije i Balkana, u knjizi o dva svijeta, i o njemu u njima i izvan njih.

Više o samoj knjizi, te kakva atmosfera je bila u Dnevnom boravku, možete pogledati u video prilogu.