Jiří Kovanda predstavio se riječkoj publici

27.06.2014.

U Malom salonu otvorena izložba "Mliječna staza"

Autor: Zoran Krušvar

Jedan od najpoznatijih čeških umjetnika, Jiří Kovanda, predstavio se riječkoj publici izložbom otvorenom 25. lipnja u Malom salonu. Riječ je većinom o fotografskim dokumentacijama njegovih performansa, akcija i intervencija u javni prostor, ali i o site specific instalaciji, napravljenoj upravo za ovu izložbu.

Jedan od najpoznatijih čeških umjetnika, Jiří Kovanda, predstavio se riječkoj publici izložbom otvorenom 25. lipnja u Malom salonu.

"Mliječna staza" naziv je izložbe, a ujedno i instalacije koju je Kovanda postavio u prostoru Malog salona. Služeći se materijalom uobičajenim za galerije, autor se poigrao s prostorom i tako kreirao jedinstveno djelo.

Kovanda je autor međunarodnog glasa, zastupljen u najznačajnijim svjetskim muzejima i, a predstavlja značajan i cijenjen položaj konceptualne umjetnosti kasnog modernizma koja promatra totalitarističko i posttotalitarističko društvo središnje Europe.

Na otvorenju izložbe razgovarali smo s kustosom, Michalom Kolacekom, kao i sa samim autorom. Razgovori su na engleskom jeziku.

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1