V I D E O

14.10.2013.

U HKD-u premijerno izvedena predstava za djecu "Zeko traži potočić"

Autor: Marta Ožanić

U subotu, 12. listopada 2013., u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, premijerno je izvedena predstava za djecu "Zeko traži potočić", projekt autorskog dvojca Ivana Penovića i Marine Pejnović.

Zeko traži potočić

Okosnica u stvaranju predstave autorima bila je dati svoje viđenje poznate dječje pjesme Branimira Mihaljevića, Zeko i potočić, te je tako nastala predstava ekološkog karaktera.  Tekst u stihu napisao je Ivan Penović, a Marina Pejnović režirala je predstavu i radila s djecom od 2. do 7. razreda osnovne škole u suradnji sa pedagoginjom Tanjom Slavić.

Glazbu za predstavu skladao je Josip Maršić, Zoran Medved je oblikovatelj zvuka, na scenografiji su radile studentice Akademije primjenjenih umjetnosti u Rijeci, Liberta Mišan i Nevena Živić, dok su Ivana Butković i Rahela Brkljačić, također studentice APURI, kreirale kostime. Predstava je ujedno i početak sezone Dramskog studia za djecu i mlade ZIM pri HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, a obzirom da je rađena za dvije glumačke postave, opet će se premijerno izvesti u ponedjeljak 14. listopada 2013.  u HKD-u u 19:30.

Razgovor s redateljicom Marinom Pejnović kao i ulomke iz predstave pogledajte u prilogu.