VIDEO

07.03.2018.

U Galeriji Principij otvorena izložba "Fotografkinje 2018."

Autor: Damir Jevtić

Povodom Međunarodnog dana žena, u utorak, 6. ožujka 2018., u galeriji „Principij“ otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Fotografkinje 2018.“, na kojoj već devetu godinu zaredom sudjeluju samo žene - autorice. Dobitnica ovogodišnjeg grand prixa je Silvana Dunat za fotografiju „Intruzija“, dok su dobitnice šest jednakovrijednih pohvala: Suzana Bota, Neda Čamić, Neda Rački, Anna Gaspotić, Vlasta Gorup i Rebeka Legović.

Tema radova je slobodna jer je cilj da do izražaja dođu fotografkinja i njezin doživljaj svijeta koji je određuje kao umjetnicu. Selektorica izložbe je kustosica Muzeju grada Zagreba Iva Prosoli, koja je ujedno i asistentica je na kolegiju Povijest fotografije na Studiju snimanja Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Fotoklub Rijeka izložbu priređuje povodom Međunarodnog dana žena te u prvome redu označava borbu za ravnopravnost žena, žensko pravo glasa, te emancipaciju radnica. Na natječaj koji je Fotoklub Rijeka raspisao devetu godinu zaredom prijavile su se 132 autorice sa 720 radova, od kojih je za izložbu odabrano njih 57 s točno 69 radova.

Izložba ostaje otvorena do 13. ožujka i može se razgledati radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, a subotom od 10 do 13 sati.  

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1