Kontrasti istok-zapad

29.10.2015.

U Galeriji Principij otvorena izložba fotografija Gordane Kvajo i Višnje Bolf

Autor: Zoran Krušvar

27. listopada u Galeriji Principij svečano je otvorena zajednička izložba fotografija autorica Gordane Kvajo i Višnje Bolf. Izložba nosi naziv "Kontrasti istok-zapad" što korespondira sa samim konceptom i sadržajem izložbe.

U Galeriji Principij otvorena izložba fotografija Gordane Kvajo i Višnje Bolf

Višnja Bolf, inače predsjednica Amaterskog video foto kluba iz Delnica, ponijela je svoj aparat na putovanje dalekim istokom te zabilježila egzotične prizore i detalje iz udaljenih zemalja. Njenom koloritu i začudnosti koju fotografirani motivi donose dan je kontrast kroz radove Gordane Kvajo, koji najčešće bilježe Rijeku i njene stanovnike u crno-bijeloj tehnici, bilo kroz arhitekturu ili još češće kroz portret. Dio izloženih fotografija nastao je i u Makedoniji, s kojom je Gordana Kvajo vezana porijeklom pa se na otvorenju izložbe prigodno našlo i društvo "Ilinden" koje je pjesmom i plesom uveselilo svečanost otvorenja.

Izložba ostaje otvorena do 2. 11. 2015. i može se razgledati radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, a nedjeljom i praznikom je zatvoreno.

Snimku s otvorenja pogledajte u prilogu.