VIDEO: PhotoRi 2016.

15.09.2016.

U Galeriji Principij održano predavanje „Novinska fotografija jučer, danas…“

Autor: Damir Jevtić

U utorak 13. rujna 2016. u Galeriji Principij u sklopu riječkog festivala fotografije PhotoRi 2016. održalo se predavanje „Novinska fotografija jučer, danas…“. Svoja osobna iskustva okupljenima je podijelio Pero Lovrović, poznati riječki novinarski fotograf. Pero Lovrović rođen je u Rijeci 1947. godine. Prvi susret s fotografijom datira iz osnovne škole, od tada do danas fotoaparat je stalno uz njega. U svijet novinske fotografije uplovio je 1977. godine na nagovor doajena novinske fotografije Petra Grabovca, koji je ostao njegov nedostižni uzor.

U utorak 13. rujna 2016. u Galeriji Principij u sklopu riječkog festivala fotografije PhotoRi 2016. održalo se predavanje „Novinska fotografija jučer, danas…“. Svoja osobna iskustva sa okupljenima podijelio je Pero Lovrović, poznati riječki novinarski fotograf.

27 godina bio je suradnik Večernjeg lista u rubrikama Crna kronika, Kultura i Sport. Fotoaparatom je pratio i mnoga zbivanja u našoj županiji. Nakon umirovljenja, kako sam kaže, bavi se "lijepom" fotografijom. Po završetku predavanja okupljeni su imali priliku pregledati mnoštvo fotografija koje je Pero izdvojio kao posebno vrijedne. Kako je sve proteklo u ugodnoj atmosferi Galerije Principij pogledajte u prilogu uz izjavu Pere Lovrovića.