VIDEO

03.05.2019.

U Galeriji Kortil otvorena izložba kazališnih plakata Mirka Ilića

Autor: Damir Jevtić

Uoči početka 26. izdanja Međunarodnog festivala malih scena u Galeriji Kortil u četvrtak, 2. svibnja, otvorena je izložba kazališnih plakata svjetski poznatog dizajnera Mirka Ilića iz fundusa Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci. Time je nastavljena praksa da se svaki festival malih scena poprati izložbom o vizualnoj dimenziji kazališne umjetnosti.

Uoči početka 26. izdanja Međunarodnog festivala malih scena u Galeriji Kortil u četvrtak, 2. svibnja, otvorena je izložba kazališnih plakata svjetski poznatog dizajnera Mirka Ilića iz fundusa Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Mirko Ilić profesionalnu dizajnersku karijeru započeo je u Europi, sudjelujući kao ilustrator i umjetnički direktor u kreiranju brojnih plakata, omota glazbenih albuma i stripova. Godine 1986. odlazi u SAD gdje radi kao ilustrator vodećih magazina i novina. već 1991. postaje umjetnički direktor Time magazina, a godinu kasnije i umjetnički direktor editorijala u New York Timesu. Svoje kreativno carstvo, studio grafičkog dizajna Mirko Ilić Corp, osnovao je 1995. godine.

Ilić je početkom osamdesetih godina prošloga stoljeća pokrenuo novi val zanimanja hrvatske javnosti za strip, snažno označio prodor dizajna na naše područje i postigao iznimne rezultate u ilustraciji, 3D grafici i edukaciji.

Više o izložbi i Mirku Iliću pogledajte u prilogu.