Vrata od soli

09.07.2011.

U Filodrammatici predstavljena prva zbirka pjesama Renate Fućak

Autor: Zoran Krušvar

Iako se radi o književnom prvijencu, zbirka nije objavljena u ediciji namijenjenoj novim autorima jer tekst svojom kvalitetom i zrelošću znatno odskače od istih. Nije ni čudno ako znamo da je Renata Fućak na materijalu za ovu zbirku radila nekih dvadesetak godina.

vrata od soli

Pred neuobičajeno velikim brojem posjetitelja, 8. srpnja u velikoj dvorani Filodrammatice predstavljena je zbirka pjesama "Vrata od soli". Prvijenac je to Renate Fućak, profesorice hrvatskoga jezika i književnosti, supruge i majke, kćerke i sestre.
Od desete godine piše poeziju koja povremeno ispisuje stranice njezinoga života, a u međuvremenu postala je i potpredsjednica Udruge za poticanje osobnoga razvoja “Izazov” te članica Udruge žena u znanosti i umjetnosti i Kulturne udruge “Nova akropola”.

Autorici su knjigu pomogle predstaviti urednica Željka Kovačević Andrijanić i recenzentica Kristina Posilović, a glazbenu pratnju pružio je Domagoj Pauković na gitari. Izjavu Renate Fućak i kratku snimku s predstavljanja pogledajte ovdje:

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Centar
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 4