VIDEO

21.12.2018.

U DeltaLabu predstavljen novi studijski program ''Urban Studies''

Autor: Damir Jevtić

U sklopu programa DeltaLaba - Centra za arhitekturu i urbanizam Sveučilišta u Rijeci kojim su se predstavile ideje arhitektonskih i urbanih intervencija osmišljenih za potrebe programskog pravca "Slatko i slano" Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture, u četvrtak 20. prosinca predstavljen je novi studijski program ''Urban Studies''. Riječ je o poslijediplomskom studiju za istraživanje fenomena grada, namijenjen diplomiranim arhitektima, dizajnerima i dr. stručnjake iz regije.

U sklopu programa DeltaLaba - Centra za arhitekturu i urbanizam Sveučilišta u Rijeci kojim su se predstavile ideje arhitektonskih i urbanih intervencija osmišljenih za potrebe programskog pravca

Studij bi trebao započeti sljedeće godine u trajanju jedne akademske godine, a više o cijeloj ideji i programu rekao nam je Vedran Mimica, profesor arhitekture i urbanizma na Illinois Institute of Technology (IIT) u Chicagu.

U nastavku programa održano je predstavljanje na temu Zone Školjić, te prezentacija rada Zvučnog karburatora, projekta Damira Martinovića - Mrleta.