VIDEO

17.05.2019.

U Botaničkom vrtu Prirodoslovnog muzeja Rijeka otvorena info točka Rimski vrt

Autor: Betty Stojnić

U okviru Riječkog zelenog tjedna i Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki ispred Prirodoslovnog muzeja Rijeka otvorena je info točka 'Rimski vrt'. U sklopu projekta Claustra+: Prekogranične destinacije kulturnog i zelenog turizma (koji se izvodi u suradnji sa Slovenijom), Marta Blažević i Borut Kružić osmislili su pametnu, multimedijsku info točku pomoću koje se korisnici mogu pobliže upoznati s botaničkim praksama starih Rimljana.

U okviru Riječkog zelenog tjedna i Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki ispred Prirodoslovnog muzeja Rijeka otvorena je info točka 'Rimski vrt'. U sklopu projekta Claustra+: Prekogranične destinacije kulturnog i zelenog turizma (koji se izvodi u surdanji sa Slovenijom), Marta Blažević i Borut Kružić osmislili su pametnu, multimedijsku info točku pomoću koje se korisnici mogu pobliže upoznati s botaničkim praksama starih Rimljana.

Rimske biljke koje rastu u postojećem botaničkom vrtu Muzeja posebno su označene te uz naziv možete saznati je li pojedina biljka ljekovita, jestiva ili otrovna. Detalje o svakoj biljci, odnosno što su o njima pisali tada poznati liječnik Dioskorid te botaničar Teofrast mogu se potražiti na interaktivnom uređaju, tzv. „info kiosku“.

Prirodoslovni muzej nastavlja raznim aktivnostima obogatiti Riječki zeleni tjedan, pa tako možete do 18. svibnja učestvovati u različitim radionicama i stručnim vođenjima o kojima možete više saznati ovdje.