VIDEO

11.02.2019.

To Love or to Hold: Plesna grupa "Flame" premijerno izvela predstavu na glazbu benda Jonathan

Autor: Damir Jevtić

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u petak, 8. veljače, grupa Flame premijerno je izvela još jednu plesnu predstavu “to LOVE or to HOLD“ koja priča priču o ugaslim strastima dugogodišnje veze. Za režiju i koreografiju zaslužna je Martina Hrlić Rogić, dok se za dramaturgiju pobrinula Nataša Antulov. Uz glavne glumce Sendi Bakotić i Vanju Boškovskog, važnu ulogu u predstavi ima glazba poznatog riječkog benda Jonathan, po čijem je albumu i dobila ime.

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u petak, 8. veljače, grupa Flame premijerno je izvela još jednu plesnu predstavu “to LOVE or to HOLD“ koja priča priču o ugaslim strastima dugogodišnje veze. Za režiju i koreografiju zaslužna je Martina Hrlić Rogić, dok se za dramaturgiju pobrinula Nataša Antulov. Uz glavne glumce Sendi Bakotić i Vanju Boškovskog, važnu ulogu u predstavi ima i glazba poznatog riječkog benda Jonathan.

Oblikovatelj svjetla je Anito Jelović, kostime je izradila Vera Stojaković, a scenografiju Alan Perušić. U plesnom ansamblu nastupili su: Antonia Bašković, Jelena Braut, Martina Hrlić Rogić, Mattea Linić, Martina Miliša, Iva Šupek i Dominik Valić.

Predstava prati muško-ženski odnos nakon dugo godina veze, kad su se emocije izlizale, kad se strast ugušila i kad su međusobni odnosi počeli umarati. Glumci dijalogom, ali i fizičkim teatrom iznose publici njihove svakodnevne borbe koje u predstavi variraju od komike do groteske. Plesači imaju funkciju upravljanja glumcima kao marionetama i djeluju na njih poput neke više sile kojoj se glumci nikako ne mogu oduprijeti.

Dio predstave uz razgovore s autorskom ekipom pogledajte u prilogu.