Filodrammatica, 25. siječnja

10.01.2018.

'Take a trip with Ri Lit 6': Stiže nam još jedna Noć velikog čitanja

Još jedna Noć velikog čitanja s riječkom književnom skupinom Ri Lit održat će se u četvrtak, 25. siječnja, s početkom u 20 sati u Filodrammatici.

Foto: Kristina Barišić

Foto: Kristina Barišić

Neformalna književna skupina Ri Lit postoji od 2012. godine. Otada naovamo redovito nastupaju u Rijeci u sklopu manifestacije Noć velikog čitanja, kao i mnogih drugih događaja, od Riječkih ljetnih noći do OpArta, te samostalnih nastupa.

Dosad se Ri Lit predstavio zagrebačkoj, vukovarskoj, omišaljskoj, pulskoj te dva puta prošle godine splitskoj publici, a u četvrtak 25. siječnja 2018., po šesti će put zauzeti prostor dvorane Filodrammatica u Rijeci! Osam autora – Tea Tulić, Željka Horvat Čeč, Igor Beleš, Enver Krivac, Davor Mandić i čak tri najnovije akvizicije Ri Lita - Gordana Brkić Žagar, Dunja Matić i Doris Pandžić  – čitat će svoje najbolje priče, s početkom u 20 sati!

Tea Tulić će se predstaviti tekstom u svom stilu, na razmeđi poezije i proze, u kojem pratimo kretanje stanovitog Čika.

Davor Mandić predstavlja se sjajnim i napetim ljubavnim trilerom 'Životinja', u kojem prati neobičnu sudbinu mlade udovice Marije.

Enver Krivac čita 'Strašno uho', upozoravajuću poruku ekološko-društvenog karaktera, angažiranu kritiku današnjice.

Željka Horvat Čeč je u fazi pripreme novog romana, a dio iz tog djela naslova 'Nojevi', obojen duhovitim opservacijama o obiteljskom nasljeđu, ribičkim savjetima, te korisnim informacijama o nojevima, čitat će ekskluzivno na Noći velikog čitanja!

Dunja Matić, nova članica Ri Lita od ove godine, pročitat će uzbudljivi dio iz svog romana prvijenca 'Troslojna posteljina', objavljenog pred kraj prošle godine.

Doris Pandžić, druga nova u postavi, čitat će 'Bizarne crtice iz antiživota', štivo nabijeno erotikom i duhovitošću, analizom odnosa ljubavnog para.

Gordana Brkić Žagar, treća nova Ri litovka, predstavlja se odličnim uratkom o opsesivnim ljubavnicima. Ili je riječ o nečem sasvim drugom? Svakako dođite i poslušajte 'Ono kad se ljubav pretvori u...'.

Igor Beleš je napisao izvrsno balansiranu priču 'Sat' o zaposleniku na naplatnoj kućici u Sv. Roku, duhovito opisujući slučajne susrete s vozačicom Opela u koju se zaljubljuje.

Odmah nakon nastupnog čitanja, publika će imati prilike zajedno s autorima uživati u ugodnom ambijentu 'Dnevnog boravka' u Ciottionoj na after partyju, uz dobar odabir glazbe i prijatnom druženju!

Više na službenoj stranici Ri Lita.