Gradska knjižnica Rijeka

05.10.2018.

Svi u Šumu Striborovu! Jesenska šetnja uz šumsku priču Krešimira Špralje

Autor: Smiljana Radović Lagator

U subotu, 6. listopada u 11 sati na rasporedu je tradicionalna planinarska šetnja i priča na livadama Šume Striborove. Jesen donosi posebni pripovjedački specijalitet – šumsku priču „Šuškanje u Šumi Striborovoj“ pod palicom Krešimira Špralje, dugogodišnjeg voditelja Stripaonice, poznatijeg pod krinkom Pettsona iz slikovnica o mačiću Findusu.

Foto: Gradska knjižnica Rijeka

Okupljanje započinje od 10.30 na okretištu autobusne linije broj jedan na Biviju, a u 11 sati je zajednički polazak uz pratnju vodiča planinarskog društva "Kamenjak" putem priče, u jesenski šumarak skriveni i njegovo šaputavo šuškanje.

Poučna planinarska staza Šuma Striborova nalazi se u riječkom predjelu Bivio. Izuzetno je pogodna za učenje prvih planinarskih koraka predškolaca i školaraca, a namijenjena je i obiteljskim izletima, sportašima i rekreativcima, umirovljeničkim šetnjama. Livade na koje se šetnjom nailazi pozivaju na igru, priču, odmor, oslobađanje kreativnosti i učenje. S vrha Šume pruža se pogled na cijeli Kvarnerski zaljev.

Za šetnju stazom sugerira se udobna obuća te slojevita odjeća, a kapa i bočica vode dio su uobičajene planinarske opreme. Četveronožna pratnja je dobrodošla.