Mjesec hrvatske knjige

15.10.2019.

Susret s autorom u Filodrammatici: Predstavljanje knjige "Krletka od mora" Dinka Mihovilovića

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, u četvrtak 17. 10. u 18 sati u Središnjem odjelu Filodrammatica Gradske knjižnice Rijeka bit će održano predstavljanje knjige "Krletka od mora" Dinka Mihovilovića. Razgovor će moderirati Dario Abram.

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, u četvrtak 17. 10. u 18 sati u Središnjem odjelu Filodrammatica Gradske knjižnice Rijeka bit će održano predstavljanje knjige

O djelu

Kao dječak, odrastajući u Novom Zagrebu, Josip je od susjeda Martina čuo priču o neobičnoj avanturi u Indijskom oceanu. Kad stari Martin počini samoubojstvo, Josip pronalazi njegov dnevnik i kreće opisanim tragom preko Grčke do Indijskog oceana, kako bi pronašao mjesto gdje se more otvara u prostor u kojem se može disati. Na sudbinskom putovanju preko svijeta susreće dijabolične blizance s heterokromijom koji se sjećaju starog Martina i obećavaju mu odgovore na sva njegova pitanja…

U romanu „Krletka od mora“ spoznaje o ljubavi i smrti do kojih dolazi glavni junak otapaju membranu između čovjekova ega i svemirskog prostranstva u koji je uronjen. Dinko Mihovilović poseže za magijskim realizmom i hrabro prelazi preko granica spoznaje održavajući kontinuiran tempo pustolovnog romana snažne simbolike i zadivljujuće scenografije.

O autoru

Dinko Mihovilović, rođen 1986. godine u Zagrebu, osnovnu školu i gimnaziju završio je u Zagrebu. Nakon studija komunikologije na Hrvatskim studijima (sveučilišni prvostupnik komunikologije), a zatim i studija informacijskih tehnologija (stručni prvostupnik inženjer informacijskih tehnologija), ulazi u IT struku. Isprva je programirao za hrvatske firme, a od 2014. godine radi kao freelance programer. Oženjen je i otac dvoje djece. U slobodno vrijeme čita i piše. Krletka od mora njegov je prvi roman.

Cjeloviti program Mjeseca hrvatske knjige dostupan je na portalu Gradske knjižnice Rijeka.