27 susjedstava

12.12.2019.

Susjedstva Kampus, Turnić-Mlaka i Lovran sutra nude različita događanja

U petak, 13. prosinca u 10 sati ispred dekanata na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci (Sveučilišna avenija 4, Rijeka), u susjedstvu Kampus, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, održat će se otvorenje izložbe posvećene projektu "Riječke studentske godine 1968.-1971."

U sklopu tjedna Festivala znanosti, u zgradi sveučilišnih odjela na Kampusu na Trsatu održala se manifestacija pod nazivom Otvoreni dan sveučilišnih odjela. Tijekom cijelog organizirano je više od 50 događanja, namijenjenih svim uzrastima, kojima je osnovni cilj promocija studija matematike, informatike, fizike i biokemije.

Autori izložbe dolaze s Odsjeka za povijest pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, a projekt želi upoznati sve zainteresirane o riječkim studentskim prilikama u periodu 1968.-1971. godine, podignuti svijest o vrlo važnom aspektu studentske povijesti te prezentirati do sada nepoznatu arhivsku građu.

Također u petak, 13. prosinca u 18 sati susjedstvo Turnić-Mlaka organizira izložbu “Istrebljivač”. U parku Nebodera Svjetlosti (Čandekova 8, Rijeka) izlažu se, kako sam autor navodi, "do istrebljenja" izvorni printevi Dragana Karla Došena. Printeve će svi zainteresirani moći besplatno ponijeti sa sobom.  

Usto, u petak 13. prosinca u susjedstvu Lovran, u Kući Lovranskega Guca - gradskoj kuli (Trg slobode 1, Lovran) u 20 h održat će se glazbeno literarni cabaret po domaću. Izvodit će se, kako navode nositelji inicijative Udruga Interval, poeti, kancone, škerci i monade, a sve su to - makakade.

U programu sudjeluju: Neven Barac, Nino Bjelac, Duško Jeličić Dule, Silvana Jeličić, Edi Lazarić, Marko Žele i gosti iznenađenja, uz Trio Katastrofa, Bonacu i Lumberbend.