VIDEO

30.10.2017.

Studenti glume izveli Brechtova "Dobrog čovjek iz Sečuana"

Autor: Sanja Kapidžić

U nedjelju, 29. listopada, u prostoru Exportdrva, izvedena je predstava "Dobri čovjek iz Sečuana" studenata Glume i medija Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Četrnaest mladih glumaca uz živu glazbenu pratnju te pjesmu inspiriranu kineskom operom i shanghai jazzom, pričaju priču o jedinom dobrom čovjeku i njegovoj sudbini. Predstava je upriličena u sklopu manifestacije Mladi glumci gradu Rijeci - Mi smo tu koja se održava od 25. do 31. listopada.

U nedjelju, 29. listopada, u prostoru Exportdrva, izvedena je predstava

U ovoj alegoričnoj drami Bertolta Brechta tri se boga spuštaju na Zemlju u potrazi za barem jednim dobrim čovjekom kako bi dokazali da svijet koji su stvorili nije ispao potpuni promašaj. Jedini dobri čovjek, prostitutka Šen Te, pronađena je u bijednom kineskom gradu Sečuanu i muči se više nego ikad, rastrgana između nagona da svima udovolji i da se zauzme sama za sebe. Kako bi se očuvala, pribjegava drastičnim sredstvima…

Cilj manifestacije Mladi glumci gradu Rijeci je upoznavanje javnosti s kreativnom djelatnošću studija, osvještavanje nadležnih institucija po pitanju potrebe za adekvatnim prostornim rješenjima u svrhu rada i funkcioniranja studija Gluma i mediji, a sve kao dio šire studentske inicijative za pokretanjem Akademskog teatra kao nove multidisciplinarne platforme za izvedbenu i primijenjenu umjetnost u našem gradu.

Ulaz na sve programe je besplatan, a cjelovit program događanja dostupan je na facebook stranici Mladi glumci gradu Rijeci.