VIDEO

07.08.2017.

Stonerska hit komedija "50 nijansi zelene" gostovala na Gradini

Autor: Sanja Kapidžić

Na Trsatskoj gradini u subotu, 5. kolovoza, izvedena je predstava "50 nijansi zelene" u režiji Tene Ružić. Riječ je o hit komediji koja je dio omnibusa kazališnih predstava 50 nijansi uz "50 nijansi crvene" i "50 nijansi bijele". Premijerno je izvedena u ožujku 2013. godine i do danas puni kazališne dvorane.

U subotu, 5. kolovoza, na Trsatskoj gradini, izvedena je predstava

Hit komedija u punom smislu tih riječi koja intermedijalnim pristupom odmiče od klasičnog pristupa, uvodeći u predstavu film, odnosno njegove odrednice poput kadriranja, stila dijaloga, glume... Ova dinamična, pomaknuta, duhovita i zabavna komedija daje živopisan, ironiziran i inteligentan presjek određenih segmenata današnjeg društva. „50 nijansi zelene“ predstavlja prvu takozvanu stonersku komediju izvedenu na kazališnim daskama. Predstava donosi dva lika, Dadu i Robija koji na čuvanje dobivaju kovčeg misterioznog i primamljivog sadržaja. Nakon što prekrše obećanje i otvore kovčeg, kreću u avanturu života, a da se nisu makli dalje od svog dvosjeda.

U ulogama su Anis Galijatović, Igor Kondić, Josipa Manjgotić, Ivan Raffaelli, Antonio Larma/Marino Lencović i Andrej Škedel.