Galerija Principij poziva autore

19.09.2017.

Stiže novo izdanje Riječkog festivala fotografije PHOTORI 2017.

Ovogodišnje, osmo izdanje Riječkog festivala fotografije PHOTORI 2017. održat će se u subotu, 23. rujna, od 9 do 22 sata, u Galeriji Principij i na prostoru Arheološkog parka. Pripremljeno je niz izložbi, predavanja, radionica i promocija s ciljem njegovanja kulture fotografske slike.

Ovogodišnje, osmo izdanje Riječkog festivala fotografije PHOTORI 2017. održat će se u subotu, 23. rujna, od 9 do 22 sata, u Galeriji Principij i na prostoru Argeološkog parka. Pripremljeno je niz izložbi, predavanja, radionica i promocija s ciljem njegovanja kulture fotografske slike.

Programom PHOTORI-ja promovira originalni fotografski rad riječkih autora te u Rijeku dovode afirmirana fotografska imena čime se razvija snažna međunarodna suradnja.

„Cilj nam je obogatiti kulturni prostor Rijeke te edukativno djelovati među fotografskim autorima. U realizaciji PHOTORI-ja ostvarujemo suradnju s nizom institucija i pojedinaca s domaće i međunarodne fotografske scene“, navodi se u najavi događaja.

U 12 sati se tako u Galeriji Principij otvara izložba fotografija "Bliski pogledi II" Ivane Tomanović, profesoroce na Akademiji umjetnosti, Univerzitet u Novom Sadu, gdje predaje fotografiju na departmanu likovnih umjetnosti – studijski program fotografija. U Rijeci će se predstaviti serijom fotografija koje propituju suvremene društvene odnose rada kroz okvir subjektivne fotografije, instalacije i inscenacije.

Fotografija iz serije Od 9 do 18.30 sati održat će se Fotopromenada - jednodnevna izložba na otvorenom koja se postavlja na trgu Arheološkog parka Principi. Autori  mogu izložiti najviše šest fotografija.

Period od 10 do 14 sati rezerviran je za Foto ex tempore, fotografsko natjecanje koje traje 4 sata i autori snimaju na licu mjesta na temu koju saznaju tek kada se prijave za sudjelovanje u suboti ujutro.

Sudjelovanje na Fotopromenadi i Foto ex temporeu je besplatno, ali u zamjenu za to možete  donijeti nešto od ovih potrepština: brašno, ulje, paštu, trajnu konzervu hrane, nešto za higijenske potrebe sapun, šampon… Sve donirano proslijedit će se Socijalnoj samoposluzi u Rijeci.

Nagrade koje će se dodijeliti na Fotopromenadi i Foto ex temporeu nisu novčane, već su nagrade struke i časti. Prijavljivanjem i sudjelovanjem na ovim događanjima, autori će pokazati je li im fotografija i susret s drugim autorima važniji, ili fotografiju ciljano rade samo radi novčane nagrade. Sudionicima Fotopromenade nudi se mogućnost da istaknu cijene na svoje izložene fotografije i time otvore mogućnost posjetiteljima za kupnju, a  sebi za  zaradu.

Za sudjelovanje na Fotopromenadi i Foto ex temporeu autor se trebaju prijaviti.

U 17 sati počinje predavanje "Suvremena fotografska scena" Ivane Tomanović.

U 19 sati je proglašenje pobjednika Fotopromenade i Foto ex temporea.

Više o programu i preuzimanje prijavnica nalazi se na službenoj stranici PHOTORI 2017.