Liburnia film festival

06.08.2018.

Slučajne projekcije u Rijeci idu dalje: Četiri dokumentarca u Prasowskom i Cukarikafeu

Ovaj tjedan udruga Liburnia Film Festival donosimo čak dva slučajna kina u Rijeku. Prvo će se održati u utorak, 7. kolovoza, u Cukarikafe baru gdje ćete moći pogledati filmove "Lovačka sreća", "All Good Things" i "Mama, zašto plačeš" nastale na Restartovoj Školi dokumentarnog filma. Na drugoj slučajnoj projekciji, što će se održati četvrtak, 9. kolovoza, u Prasowski beach baru na repertoaru je nagrađivani "Moj život bez zraka". Ulaz je slobodan, a projekcije počinju u 21 sat.

undefined
Foto: press materijal

Svake godine Restartova Škola dokumentarnog filma iznjedri odlične dokumentarce i u svijet dokumentarnog filma uvede nove autore. U 2017. godini Maja Alibegović ušla je u ta svijet s filmom „Lovačka sreća“ koji predstavlja lovačku zajednicu. Jasmina Beširević u filmu "All Good Things" prikazala je netipičan odnos muškarca i žene koji su u vezi 36 godina a nikad nisu živjeli zajedno, dok se Vladimira Spindler u "Mama, zašto plačeš" skroz razgolitila te snimila vlastitu borbu s depresijom. Ne zaboravimo napomenuti da su do 1. rujna otvoreni upisi u Restartovu Školu dokumentarnog filma.

U Prasowskom, gdje se slučajno kino već udomaćilo, možete pogledati film „Moj život bez zraka“ Bojane Burnać koja prati svjetskog rekordera u ronjenju na dah Gorana Čolaka. Film je prikazan na brojnim festivalima, a na DokuFestu u Prizrenu dobio je nagradu za najbolji balkanski debitantski film.

Filmovi nisu slučajno odabrani. Radi se o recentnim hrvatskim dokumentarcima, prikazanima na lanjskom Liburnia Film Festivalu. Osim što ovim događanjima promiču hrvatski dokumentarni film organizatori njime najavljuju 16. izdanje jedinog festivala koji prikazuje isključivo recentne hrvatske dokumentarce – Liburnia Film Festival - koji će se ove godine održati od 20. do 24. kolovoza na Ljetnoj pozornici Opatija.

Program "Slučajno kino" financijski podržava Grad Rijeka.