Riječka filharmonija i riječki rokeri ispraćeni burnim aplauzom

11.07.2014.

Sjajna sinergija rocka i klasike na Riječkim ljetnim noćima

Autor: Zoran Krušvar

10. srpnja u sklopu Riječkih ljetnih noći, održan je u Harteri zajednički koncert Riječke filharmonije i poznatih riječkih rokera. Ova formula isprobana je još prošle godine, a ove se pokazala jednako uspješnom. Publika je pohrlila u Harteru, a odlične izvedbe poznatih skladbi nagradila je dugim aplauzima.

Rijecka filharmonija i rijecki rokeri 2014

Uz filharmonijski orkestar kojim je ravnao Igor Vlajnić, zbor Jeka Primorja te prateće rock glazbenike, na pozornici su se izmjenjivali vokalni solisti Zoran Prodanović Prlja, Dean Škaljac, Žanil Tataj Žak i Damir Urban. Na programu su se našli redom dobro poznati hitovi poput "Zaboravit ću sve", "Nebo", "Mjesto za mene" i drugih, a kao bis, četiri pjevača zajedno su izveli "Baum Bam Bam" Cacadou Looka. Osim što smo mogli čuti kako rock uspješnice zvuče u filharmonijskom ruhu, Dean Škaljac i Žanil Tataj Žak okušali su se u izvođenju opernih ariji. Tako je Škaljac zapjevao Bizetovog "Toreadora" iz opere Carmen, dok je Žanil Tataj Žak oduševio publiku i dobio možda najveći aplauz večeri izvedbom arije "Nessun dorma" iz Puccinijeve opere Turandot.

Sjajan odaziv publike i aplauzi nisu ostavili dvojbe da je ovakva suradnja pun pogodak pa se možemo nadati da ćemo u budućnosti gledati još puno sličnih suradnji.

Nekoliko isječaka s koncerta možete pogledati u prilogu.