od 27. kolovoza do 3. rujna 2017.

27.07.2017.

Sedma Ljetna škola kreativnog pisanja u Staroj Sušici

Već šest godina, u zadnjem tjednu kolovoza, CeKaPe, Centar za kreativno pisanje iz Zagreba, odlazi iz Zagreba i sedam dana s polaznicima piše, čita i stvara uspješne tekstove. Iz naše ljetne škole izašli su mnogi, danas uspješni, pisci s vlastitim knjigama ili pričama koje su osvajale nagrade na književnim natječajima u cijeloj regiji. A svi koji su sudjelovali u Ljetnoj školi svoje stvaralačke dane dijele na prije i poslije Ljetne škole pisanja. Jer "Ljetna škola je iskustvo koje mijenja!"

Sedma Ljetna škola kreativnog pisanja u Staroj Sušici

Ovogodišnja, sedma, ljetna škola pisanja održat će se od 27. kolovoza do 3. rujna 2017. u šumi Gorskog kotara, čarobnom dvorcu Stara Sušica. Savršena kombinacija mistične atmosfere na rubu šume Gorskog kotara i kreativni poticaj poznatih pisaca, voditelja radionica, u izolaciji predivnog dvorca, pružit će nam savršenu infrastrukturu za radionice, večernje književne programe i druženja.

I ovogodišnja ljetna škola pisanja nudi bogat izbor radionica i raznolik književno-zabavni program.

Ove godine iz Rijeke, Splita, Zagreba i Pule dolazi jedna scenaristica, jedna spisateljica i tri sjajna pisca,voditeljica/ voditelja radionica kreativnog pisanja u Rijeci, Puli, Splitu i Zagrebu.

Enver Krivac, jedan od najznačajnijih predstavnika riječke književne scene, nagrađivan pisac i voditelj CeKaPe-ove riječke radionice, vodit će radionicu kratke priče. Iz Splita, na radionicu proze, dolazi  višestruko nagrađivan pisac s velikim iskustvom u vođenju  radionica kreativnog pisanja, Nebojša Lujanović. Iz Pule nam dolazi jedna od najboljih spisateljica srednje generacije, Tatjana Gromača Vadanjel, koja će voditi radionicu Otvaranje, poticanje, razvoj kreativnih potencijala. Na radionici poezije s nama su vodeća imena hrvatske književne scene, nagrađivani pjesnici Miroslav Mićanović i Branko Čegec. A scenarij za kratki film vodi talentirana scenaristica i sociologinja, Sanja Kovačević, čija je, nedavno objavljena knjiga Kvalitetne TV serije, Milenijsko doba ekrana, u samo tri mjeseca osvojila čitatelje i kritiku.

U večernjim satima, i ove će godine polaznici sudjelovati u nizu književnih igara i izazova, a dovest ćemo i goste koji će polaznicima govoriti o vlastitim iskustvima pisanja i umjetničkog stvaranja. Tea Tulić, Željka Horvat Čeč, Nataša Antulov, Davor Mandić, Milan Zagorac, Darko Šeparović, Andrija Škare, Sven Popović, Ivana Rogar, samo su neka od imena koja vam dovodimo u večernjim satima.

Na samom kraju, u subotu navečer, na završnoj produkciji, čitat ćemo tekstove polaznika i uz goste iznaneđenja, zatvorit ćemo sedmu ljetnu školu pisanja.

Prijave putem stranica CeKaPe ili info@cekape.com