Art-kino Croatia

12.10.2018.

Secret Arts Cinema predstavlja Maurizia Cattelana

U ponedjeljak, 15. listopada, u 20 sati u Art-kinu će se prikazati prvi film tematskog filmskog programa Secret Arts Cinema u suorganizaciji s udrugom Pari Pikule. SAC donosi ekskluzivne premijere filmova vezanih uz umjetnost, arhitekturu, dizajn i zanate koji slave kreativnost i otkrivaju tajne umjetnosti.

U ponedjeljak, 15. listopada, u 20 sati u Art-kinu će se prikazati prvi film tematskog filmskog programa Secret Arts Cinema u suorganizaciji s udrugom Pari Pikule. SAC donosi ekskluzivne premijere filmova vezanih uz umjetnost, arhitekturu, dizajn i zanate koji slave kreativnost i otkrivaju tajne umjetnosti.  / Foto: press materijal
Foto: press materijal

Zbog velikog interesa publike i brojnih odličnih odjeka na medijskoj sceni SAC programu je u ovogodišnjem izdanju ukinut dio misterioznosti te su svi naslovi unaprijed poznati. Hrvatska premijera prvog filma održat će se upravo u Rijeci, pa tako SAC 15. listopada otvara izniman, razotkrivajući dokumentarac Maurizio Cattelan – Vraćam se odmah o provokativnom i neuhvatljivom talijanskom i svjetskom zločestom dečku suvremene umjetničke scene. Riječ je o umjetniku koji je svoju karijeru izgradio na zaigranim, provokativnim radovima koji su uzburkali umjetnički establishment. Retrospektivom u Guggenheimu 2011. godine čvrsto se pozicionirao u svim kanonima suvremene umjetnosti, a film redateljice Maure Axerold ne preza zaviriti u svaku rupu ne bi li otkrio: tko je uistinu Maurizio Cattelan?

Nakon svijeta suvremene umjetnosti, 22. listopada na repertoaru je film Ljudskiji od ljudi koji istražuje umjetnu inteligenciju. Nakon dva dokumentarca slijedi konačno i igrani film, priču o tuniškim migrantima koji se predstavljaju kao bračni par, Tarantula na putu, publika će moći pogledati 12. studenoga. Za kraj ovogodišnjeg Secret Arts Cinema programa prikazat će se film Tko je smjestio Kaktusiću u kojem Aleksandar Zograf, kultni strip crtač otkriva neobičan strip iz perioda Drugog svjetskog rata te istražuje tajanstveni život njegovog autora – nedovoljno poznatog umjetnika Veljka Kockara.

Ulaznice možete kupiti na blagajni Art-kina, koja se otvara svakog dana sat vremena pred početak prve projekcije te se zatvara s početkom posljednje projekcije u danu, te na web stranici ulaznice.hr.

Više potražite na internetskim stranicama Art-kina.