Riječka premijera

09.11.2018.

Secret Arts Cinema donosi talijansku glazbenu komediju "Tarantula na putu"

U ponedjeljak, 12. studenoga u 20 sati u Art-kinu će se održati ekskluzivna riječka premijera filma Tarantula na putu, a prikazat će se u sklopu tematskog filmskog programa Secret Arts Cinema u suorganizaciji s udrugom Pari Pikule. SAC donosi ekskluzivne premijere filmova vezanih uz umjetnost, arhitekturu, dizajn i zanate koji slave kreativnost i otkrivaju tajne umjetnosti.

U ponedjeljak, 12. studenoga u 20 sati u Art-kinu će se održati ekskluzivna riječka premijera filma Tarantula na putu, a prikazat će se u sklopu tematskog filmskog programa Secret Arts Cinema u suorganizaciji s udrugom Pari Pikule. SAC donosi ekskluzivne premijere filmova vezanih uz umjetnost, arhitekturu, dizajn i zanate koji slave kreativnost i otkrivaju tajne umjetnosti. / Foto: press materijal

Film Tarantula na putu, koji je režirao talijanski redatelj Salvatore Allocca, priča je o migrantima i glazbi. Amira i Tarek, tuniški migranti, našli su se na talijanskoj obali netom nakon Arapskog proljeća. U potrazi za prijevozom do Francuske susreću lokalni bend koji svoju sreću traži na festivalima i vjenčanjima. Članovi benda ih dožive kao bračni par koji očekuje bebu i odluče im pomoći. Putovanje, strah, ljubav prema glazbi, neizvjesna budućnost i želja za uspjehom ono je što ih povezuje u iskustvu koje će ih zauvijek promijeniti.

Naglašeni elementi komedije čine veselijom ovu priču ozbiljne tematike, a očaravaju mnoge glazbene scene.

U filmu se posebno ističe ritmična i zanosna tarantela – tradicionalna talijanska glazba čijem ritmu je nemoguće odoljeti i koja prožima živote i svakodnevicu protagonista ove priče.

Film je prikazan na European Cinema India, Italian Cultural Garden Cleveland te je na Cerase Film Festivalu nagrađena glazba u filmu.

Ulaznice možete rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), kupiti na blagajni Art-kina, koja se otvara svakog dana sat vremena pred početak prve projekcije, a zatvara s početkom posljednje projekcije u danu te na web stranici ulaznice.hr.

Više potražite na: www.art-kino.org