21. Kastafsko kulturno leto nastavlja s gostovanjima vrhunskih umjetnika

17.07.2012.

Sarr e Roma i Markéta Mátlová na Kastvu

Etablirana etno-jazz skupina Sarr e Roma koja više od desetljeća svojim nastupima spaja i njeguje različite glazbene pravce nastupit će u sklopu 21. Kastafskog kulturnog leta (KKL) u petak, 20.07.2012. u 21 sat na prostoru Crekvine.

Sarr e roma

Poznata sarajevska grupa prepoznatljivog stila izvodit će urbane sevdalinke, obrade romskih i starogradskih pjesama, kao i autorske pjesme. Kombinacijom glasa pjevača Amira Karahasanovića, melodije akustične gitare Adnana Dade Zimića i bas-gitare Nihada Volodera, ritma bubnjeva Muhameda Jusića i zvuka klavijature Nihada Kreče osigurat će još jednu noć za pamćenje.

Nakon nastupa boemske skupine Sarr e Roma, glazbeni dio KKL-a nastavlja s programom i u nedjelju 22.07.2012. u 21 sat, na prostoru Crekvine, kada će posjetitelji moći uživati u glasu sopranistice koja je unatoč svojoj mladosti impresionirala slušatelje u skoro svim dijelovima svijeta. Markéta Mátlová 2010. godine snimila je debitantski album, koji je bio dijelom glazbene serije Češkog nacionalnog simfonijskog orkestra. Česta je gošća na opernim pozornicama, kako u Češkoj (Narodno kazalište, Praška opera) tako i izvan njenih granica. Pobijedila je na brojnim međunarodnim natjecanjima i 2011. godine nastupala u SAD-u, Kini, Nizozemskoj, Njemačkoj i Češkoj, te radila s nekoliko dirigenata i dirigentica. Skupa s poznatim fotografom Jadranom Šetlíkom, radi na projektima Harmonija između arija i portreta i Češke ličnosti.

 

SARR E ROMA petak 20.07.2012.

MARKÉTA MÁTLOVÁ nedjelja 22.07.2012.