Predstave 16 domaćih i inozemnih kazališta

18.10.2017.

Rijeka pod kišobranom Revije lutkarskih kazališta od 3. do 11. studenog

Gradsko kazalište lutaka Rijeka od 3. do 11. studenog organizira 22. izdanje Revije lutkarskih kazališta. Revija će okupiti ponajbolje hrvatske i inozemne lutkarske i igrane dječje predstave te predstaviti različite lutkarske poetike i tehnike - kombinacije teatra sjena, interaktivnog kazališta, video projekcija, objekata i predstava baziranih na animacijskim elementima.

Gradsko kazalište lutaka Rijeka, programski partnere Rijeke 2020 – Europska prijestolnica kulture, od 3. do 11. studenog organizira 22. izdanje Revije lutkarskih kazališta.
Foto: press materijal

U sklopu Revije lutkarskih kazališta ove se godine riječkoj publici predstavlja 16 kazališta s predstavama za djecu i mlade, ali i s različitim programom za sve uzraste.

Reviju će u petak, 3. studenog u 19 i 30 sati, u HKD-u na Sušaku svečano otvoriti nagrađivana neverbalna predstava "Odisej – san o povratku", bugarske redateljice i scenaristice Biserke Kolevske prema motivima grčke mitologije, u izvedbi Dječjeg kazališta iz Banje Luke.

U popratnom programu u Galeriji Kortil predstavit će se Circus Lumineszenz iz Austrije s interaktivnom, svjetlosnom instalacijom pod nazivom „Igralište“ i islandska umjetnica Greta Clough s radionicom štapnih lutaka pod nazivom „Islandski trolovi“.

Zatvaranje Revije zaključit će se i jednom novinom – dodjelom nagrade publike, koja je ime dobila po starom nazivu riječkog lutkarskog kazališta "Domino". Nagradu je dizajnirao je Vanja Cuculić, a skulpturu prema njegovom dizajnu izradila je Luči Vidanović.

Predstave će se izvoditi u GKL Rijeka, HKD-u na Sušaku i u Dvorani kulture „Joga u svakodnevnom životu“, i to u jutarnjim terminima radnim danima za organizirane dolaske vrtiće i škola te u večernjim terminima i vikendom za građanstvo. Ulaznice su u prodaji do 23. listopada po povoljnijim cijenama, dok rezervacije i prijave za radionicu počinju od 24. listopada na blagajni GKL-a.

Više o programu i raspored predstava pogledajte na stranicama Gradskog kazališta lutaka.