VIDEO

18.10.2018.

Rijeka mini art 2018.: Druga međunarodna izložba malog formata u Galeriji "Juraj Klović"

Autor: Damir Jevtić

U Galeriji "Juraj Klović" otvorena je Druga međunarodna izložba malog formata - Rijeka mini art 2018. Izložba malog formata projekt je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka koji je nastao u razdoblju kada pripremamo Rijeku za Europsku prijestolnicu kulture.

U srijedu 17. listopada 2018. godine u Galeriji Juraj Klović otvorena je Druga međunarodna izložba malog formata - Rijeka mini art 2018 .


„Jedan od početnih motiva za organizacijom natječaja malog formata je i Julije Klović koji je rođen u malom mjestašcu Grižanama u neposrednoj blizini Rijeke.  Ovo je svojevrsni hommage velikanu umjetnosti u malom formatu“, navodi organizator izložbe Borislav Božić.

Cilj je ujediniti različite poetike i stilove te približi umjetničko stvaralaštvo publici, ali isto tako ukazati na određenu problematiku u društvu. Ovaj koncept zamišljen je kao skupna izložba umjetnika iz raznih sredina. Predstavlja zanimljiv kvalitetni program koji aktualizirao problem umjetnosti danas. Maksimalne dimenzije radova su 15 x 15 cm /slika, crtež, grafika, fotografija/ i trodimenzionalni radovi 15 x 15 x 15 cm.

Kako je proteklo otvorenje izložbe uz izjave nekih od autora pogledajte u prilogu.