VIDEO

13.06.2018.

Rijeka in Aeternum: Fotoklub Rijeka otvorio izložbu fotografija sakralne arhitekture

Autor: Betty Stojnić

Fotoklub Rijeka, koji je već desetljećima sastavni dio riječke kreativne scene, još jednom je građanima i građankama ponudio izložbu vrhunskih fotografija svojih članova u Galeriji Principij. Ovaj put je riječ o rezultatima fotografskog natječaja na temu sakralne arhitekture i vjerskog života Rijeke. Dakako, izložba je prigodna i zahvaljujući Danima sv. Vida, zaštitnika grada.

Fotoklub Rijeka koji je sastavni dio riječke kreativne scene već desetljećima, još je jednom građanima i građankama ponudio izložbu vrhunskih fotografija svojih članova u Galeriji Principij. Ovaj put je riječ o rezultatima fotografskog natječaja na temu sakralne arhitekture i vjerskog života Rijeke. Dakako, izložba je prigodna i zahvaljujući Danima sv. Vida, zaštitnika grada.

Žiri je bio u sastavu Sabrine Žigo i Marije Lazanje Dušević, kustosica Muzeja grada Rijeke, te predsjednika Fotkluba Borislava Božića. Birali su između preko 230 fotografija koje je prijavilo 42 autora i autorica. Žiri je izrazio iznimno zadovoljstvo ozbiljnošću i umjetničkom kvalitetom prijavljenih fotografija te na kraju odabrao 54 fotografije u kojima su zastupljene bogomolje svih prominentnih vjerskih konfesija u Rijeci.

Četvoro autora je primilo posebne pohvale, a trima finalistima je nagrade uručio gradonačelnik Vojko Obersnel. Ponosna dobitnica prve nagrade jest Neda Čamić sa svojom fotografijom „Na drugoj strani“.

Čestitke autorima i autoricama! Izložbu imate priliku posjetiti do utorka 19. lipnja.