VIDEO

07.06.2018.

Riječko kazalište mladih "Kamov" premijerno izvelo "Čarobnjaka iz Oza"

Autor: Damir Jevtić

Žutom stazom stigli su u HKD na Sušaku omiljeni dječji junaci Dorothy, Toto, Čarobnjak, Strašilo, Limeni, Lav, Zla Vještica i ostatak družine! Predstava za djecu i mlade „Čarobnjak iz Oza” prva završna produkcija programa Riječko kazalište mladih „Kamov” HNK Ivana pl. Zajca premijerno je izvedena u srijedu, 6. lipnja, čime je prva generacija „kamovaca“ svoje putovanje čarolijom kazališne umjetnosti privela kraju – za ovu sezonu. Predstavom su iznenadili i oduševili publiku koja ih je pratila snažnim pljeskom i brojnim povicima odobravanja.

U HKD-u na Sušaku u srijedu, 6. lipnja, premijerno je izvedena predstava „Čarobnjak iz Oza“. Adaptacija ovog istoimenog djela Lamana Franka Bauma koje je u prošlosti doživjelo nebrojene izvedbe i osvojilo srca čitatelja svih dobi nastala je u produkciji HNK Ivana pl. Zajca u sklopu programa Riječko kazalište mladih „Kamov”.

Voditelj „kamovaca” i Kazališne radionice u suradnji s Domom mladih, redatelj predstave, za koju je napravio i prijevod, prepjev i adaptaciju, Igor Vlajnić kazao je kako je riječki „Čarobnjak” osmišljen pažljivim osluškivanjem mladih polaznika kojima je uvid u rad kazališta na više razina dodatno pobudio interes i ljubav za izvedbenu umjetnost. Priča je, kaže Vlajnić, „skrojena” po mjeri znanja i vještina „kamovaca” te studenata Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci koji su osmislili scenu i kostime.

U HKD-u na Sušaku u srijedu, 6. lipnja, premijerno je izvedena predstava „Čarobnjak iz Oza“. Adaptacija ovog istoimenog djela Lamana Franka Bauma koje je u prošlosti doživjelo nebrojene izvedbe i osvojilo srca čitatelja svih dobi nastala je u produkciji HNK Ivana pl. Zajca u sklopu programa Riječko kazalište mladih „Kamov”. Prvoj je generaciji programa Riječko kazalište mladih „Kamov” HNK Ivana pl. Zajca čestitao je intendant dr. sc. Marin Blažević prije svega na hrabrosti izlaska na pozornicu, scenskom govoru, scenskom pokretu te međusobnoj suradnji i zajedništvu.

U predstavi „Čarobnjak iz Oza” sudjeluju Nina Abramović Dimec, Karlo Agoli, Luka Babić, Nina Berdik, Matea Blažević, Valentina Bolić, Domagoj Dujmović, Leon Hasančević Matijašić, Mia Lukić, Lora Matijašić, Nika Miculinić, Ingrid Nimčević, Lucija Pedić, Nuria Ricken, Lana Rožić, Ema Sacchi, Ema Seifert, Dan Kabalin Sirotnjak, Karla Šoštarić, Alice Tabellini, Iva Ukalović, Antonio Valenčić, Leda Vujnović, Tarik Žižak, Enija Žufić i Matija Danijel Žugaj.

U autorskom su timu su autori scenografije (prema idejnim skicama Igora Vlajnića), studenti APURI-ja Ivan Botički i Nikolina Šupraha pod vodstvom izv. prof. art. Lare Badurine, kostimografi su također studenti APURI, pod vodstvom doc. art. Barbare Bourek, Erika Milič, Karlo Laić, Mirna Žerjav, Lea Tabak, Ivana Barić i Mia Šalić, koreograf je Vitalij Klok, oblikovatelj svjetla je Davor Miljanović, a glazbeni suradnik Andrej Babić.

Dio predstave te izjave voditelja i sudionika pogledajte u video prilogu.