70. gradonačelnikov kolegij

13.04.2016.

Riječkim piscima Zoranu Krušvaru, Kristini Posilović i Josipu Potnaru dodijeljene potpore Grada Rijeke

Autor: Andrea Vukelić

Trima riječkim piscima, Zoranu Krušvaru, Kristini Posilović i Josipu Potnaru, dodijelit će se tromjesečne potpore u iznosu od 15.000 kuna bruto. Odluka je donesena nakon procjene Kulturnog vijeća za nakladničku, knjižnu i knjižničnu djelatnost Grada Rijeke u sklopu Javnog poziva za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva.

Prema riječima pročelnika Ivana Šarara, na dosad treći po redu Javni poziv Odjela gradske uprave za kulturu, objavljenom 2. veljače 2016., odazvalo se ukupno 13 prijavitelja.

Kulturno vijeće za nakladničku, knjižnu i knjižničnu djelatnost, kojeg čine Lea Lazzarich, Niko Cvjetković i Viktorija Bauer, na sjednici održanoj 1. travnja 2016. procijenilo je sve pristigle prijave, te među njima odabralo rukopise Zorana Krušvara, Kristine Posilović i Josipa Potnara.

Pročelnik Šarar na današnjem gradonačelnikovom kolegiju podsjetio je na tešku situaciju u kojoj se nalazi riječko književno stvaralaštvo zbog čega je Odjel za kulturu još 2014. godine i krenuo s pilot projektom poticanja književnog stvaralaštva na lokalnoj razini, za koji je u Proračunu Grada Rijeke predviđen iznos od 45.000 kuna.