Uspjeh fotografa iz Rijeke

12.10.2018.

Riječkim autorima četiri medalje na 38. Zagreb salonu fotografije

Riječki autori Amy Jažić, Aleksandar Tomulić i Zdenko Vukelić na 38. Zagreb salonu fotografije osvojili su ukupno četiri medalje - tri zlatne i jednu brončanu.

Life passes / Foto: Aleksandar Tomulić
Life passes / Foto: Aleksandar Tomulić

Odlukom međunarodnog žirija, na temu "Ulica" Amy Jažić za fotografiju „Surprised“ dobila je zlatnu PSA medalju, a Aleksandar Tomulić (EFIAP) za fotografiju „Life passes“ zlatnu FIAP medalju.

Safe / Foto: Zdenko VukelićZdenku Vukeliću (AFIAP) pripale su dvije nagrade. Za fotografiju "Safe" na temu "Portret" osvojio je zlatnu PSA, dok je za crno-bijelu fotografiju "At the end of the road" na temu "Slobodna" dobio i brončanu FIAP medalju.

Otvorenje izložbe vrlo cijenjenog Zagreb salona bit će održano 20. studenog 2018. u Muzeju Mimara, kada će biti i dodjela nagrada.

Zagreb salon je međunarodni natječaj umjetničke fotografije u organizaciji Fotokluba Zagreb, koji je otvoren amaterima i profesionalcima iz cijeloga svijeta. 38. Zagreb Salon organizira se u skladu s pravilima i običajima PSA (The Photographic Society of America) i FIAP-a (International Federation of Photographic Art).

Surprised / Foto: Amy Jažić