Dva riječka projekta u utrci za nagradu „Bernardo Bernardi“

09.03.2018.

Riječki MMSU i Mini Art-kino nominirani za najprestižniju nacionalnu arhitektonsku nagradu

Autor: Filip Brnelić

Među tri nominacije za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja po odabiru Udruženja hrvatskih arhitekata za proteklu godinu nalaze se i riječka Mini Art-kino dvorana autora Damira Gamulina i Antuna Sevšeka te Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka – u nastajanju autora Dinka Peračića.

Prostor MMSU razvio se adaptacijom postojeće tvorničke građevine u kompleksu Rikard Benčić minimalnim intervencijama i projektiranjem ‘u hodu’, slijedom dijaloga projektanta sa svim sudionicima i institucijama uključenima u projekt. Jasno postavljena metodologija omogućuje život muzeja u nastajanju, strukture koja će rasti, razvijati se i reorganizirati tragom novih potreba i kreativnosti kustosa i umjetnika.
MMSU Rijeka

Ova nagrada pod nazivom „Bernardo Bernardi“ bit će dodijeljena na svečanosti 22. ožujka u Izložbenoj dvorani Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu, a ove je radove valorizirao osmočlani Stručni savjet Udruženja hrvatskih arhitekata.

Godišnje nagrade ove organizacije dodjeljuju se od 1960. godine te predstavljaju najznačajnija priznanja za arhitekturu na nacionalnoj razini, a osim spomenute nagrade, dodijelit će se i nagrade u još tri kategorije.

Mini Art-kino s kapacitetom od svega 24 mjesta, u koje se ulazi neposredno s ulice, do trenutka projekcije je samo svoj izlog. Niz planova-zavjesa omogućuje stupnjevanje intro/ekstrovertiranosti prostora, sve do oba ekstrema. Sklopivi mobilijar transformira interijer površine 30 m2 prema nizu korisničkih scenarija, pri čemu je svaka varijanta optimalna formalizacija programa, a prostor projektiran jednako pomno kao i sam proces transformacije.
Multifunkcionalno Mini Art-kino

Više informacija dostupno je internetskim stranicama Udruženja hrvatskih arhitekata.