Koncertna promocija 26. lipnja 2016. u 21 sat @ Trg Crekvina u Kastvu

23.06.2016.

Riječki jazz sastav Salty Tails objavio album prvijenac „Cha's posla“

Riječki jazz sastav Salty Tails oformili su 2011. godine bivši članovi sastava „Tvrdokorne mrlje“. Sastav njeguje moderni jazz s primjesama rocka, funka, reggaea, latina i etna. Kombinirajući minimalizam i kompleksnost, liričnost i psihodeliju, tradicionalno i moderno, glazba Salty Tailsa zvuči iskreno, svježe i zaigrano. Osim autorskih skladbi na njihovom se repertoaru mogu naći i skladbe velikana suvremenog jazza.

Album „Cha's posla“ je snimljen početkom siječnja 2016. u „Highway studiju“ Zvjezdana Ružića koji je, osim za snimanje, zaslužan i za mastering i produkciju. Snimanje je trajalo samo tri dana jer je čitav sastav snimao zajedno bez dodatnih nasnimavanja. Skladbe potpisuju Leo Škec i Franjo Črnjarić, a aranžmani su nastali suradnjom svih članova sastava. Album se može kupiti u trgovinama CD-a ili putem internet prodaje (iTunes, Amazon, Deezer itd.).

Koncertna promocija albuma održati će se u nedjelju 26. lipnja 2016. u 21 sat u predivnom ambijentu Trga Crekvina u Kastvu, a u slučaju lošeg vremena koncert će se preseliti pod gradsku ložu.

Osim koncerta, predviđena je i izložba radova Mislava Lešića, mladog likovnog umjetnika zaslužnog za originalni dizajn omota albuma „Cha's posla“. Budući da će se na Crekvini te večeri naći i nešto za „pod zub“, posjetitelje očekuje užitak za sva osjetila. 

Salty Tails su Franjo Črnjarić (saksofoni), Leo Škec (električna gitara), Dorian Cuculić (klavijature), Vedran Jurdana (bas gitara) i Sandro Legan (bubnjevi).

 

 

Link za kupovinu albuma.