Promocija dugoočekivane knjige o riječkoj glazbenoj sceni

19.11.2011.

"Riječke rock himne" izašle iz tiska

Autor: Ivana Katalinić

Nakon tri godine studioznog rada, dugoočekivana knjiga "Riječke rock himne" autora Zorana Žmirića, konačno je izašla iz tiska. "Riječke rock himne" knjiga je o nastanku najboljih pjesama riječkog rocka od 1979. do 2009. godine. Kroz nekoliko stotina intervjua, autor u knjizi rekonstruira nastanak 60 pjesama nastalih tijekom 30 godina aktivnosti kultne riječke glazbene scene istovremeno donoseći biografije njezinih najznačajnijih kreativaca kao i priče o porijeklu imena riječkih sastava.

Riječke rock himne

Na 464 stranice bogato ilustriranima sa 180 fotografija, knjiga uvodi čitatelja u tajne glazbenih radionica otkrivajući porijeklo nastanka ključnih skladbi koje su obilježile daleku i bližu povijest riječke scene. Knjiga nas vodi od 1979. do 2009. godine kroz sve derivate rocka ne zaobilazeći pritom niti punk, hard core, noise, industrial, heavy metal, pop, hip hop, jazz ili kantautorske akustičare.

Želite li saznati koji je veliki hit napisan na WC školjci, koja pjesma govori o ženskom a koja o muškom samozadovoljavanju… Tko je jedan od najboljih domaćih rock vokala koji je u bend ušao jedva prošavši audiciju… od kud inspiracija za maštovita imena riječkih bendova…

doznajte na promociji knjige u
Klub Palach; Kružna 8, Rijeka - četvrtak 24. 11. 2011. u 19.30.


U promotivnom videu pogledajte što o knjizi misle Velid Đekić, Janica Kostelić, Sveto Nilović, Samir Barać, Alen Liverić, Ivona (E.N.I.), Vava, Fatheri, bikeri, punkeri i ostali uvaženi Riječani.

 

O knjizi: Facebook
O autoru: Wikipedia

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 5