VIDEO: Festival europske kratke priče

01.06.2017.

Riječke autorice na tribini o 'ženskoj književnosti': 'Muško pismo' kao pojam i ne postoji

Autor: Damir Jevtić

U srijedu 31. svibnja 2017. godine, u caffe baru Tor započeo je riječki program Festivala europske kratke priče u kojem su sudjelovale: književna teoretičarka i moderatorica Marija Ott Franolić te spisateljice Tea Tulić i Željka Horvat Čeč.

undefined

Razgovor je rezultat jednomjesečnog projekta koji je u kiberprostoru okupio afirmirane i neafirmirane spisateljice u zajedničkom kreiranju kratke priče koja otkriva njihovo iskustvo Rijeke kao luke – prostora za susret različitosti.

Riječka spisateljica Željka Horvat Čeč započela je priču naslova „(Bračna) luka različitosti“, a ta priča  se nastavila na internetu gdje su ostali sudionici sami nastavljali priču dio po dio. Završna verzija zajedničke priče predstavila se na ovom susretu pod imenom „Razgovori s autoricama“. Priču su pred okupljenima pročitali mladi glumci sa Akademije primijenjenih umjetnosti Rijeka.

Luka Europa tema je i kojom na najbolji način započinje partnerstvo FEKP-a i Grada Rijeke, luke koja će u sljedeće četiri godine ugošćavati umjetnike i projekte, u sklopu projekta Rijeka Europska Prijestolnica Kulture 2020.