Galerija Kortil

08.03.2019.

Retrospektivna izložba "Bachrach & Krištofić: Dizajn & Fotografija" gostuje u Kortilu

U ponedjeljak, 11. ožujka, u 18 sati, u Galeriji Kortil otvara se velika retrospektivna izložba pod nazivom „Bachrach & Krištofić: Dizajn & Fotografija“. Izložba prikazuje presjek dugogodišnjeg djelovanja dizajnersko-fotografskog para Sanje Bachrach i Marija Krištofića, koji ih svrstava u klasike hrvatskog grafičkog dizajna. Izložbi će prethoditi razgovor na temu „Doprinos vizualnog u brendiranju glazbe”, u kojem će, uz autore izložbe, sudjelovati riječki glazbenici s kojima je par Bachrach&Krištofić svojevremeno ostvario uspješnu suradnju. Razgovor će moderirati Velid Đekić.

U ponedjeljak, 11. ožujka, u 18 sati, u Galeriji Kortil otvara se  velika retrospektivna izložba pod nazivom „Bachrach & Krištofić: Dizajn & Fotografija“. Izložba prikazuje presjek dugogodišnjeg djelovanja dizajnersko-fotografskog para Sanje Bachrach i Marija Krištofića, koji ih svrstava u klasike hrvatskog grafičkog dizajna. Izložbi će prethoditi razgovor na temu „Doprinos vizualnog u brendiranju glazbe”, u kojem će, uz autore izložbe, sudjelovati riječki glazbenici s kojima je par Bachrach&Krištofić svojevremeno ostvario uspješnu suradnju. Razgovor će moderirati Velid Đekić.
Foto: press materijal, Galerija Kortil

Postav u riječkom Kortilu prikazat će sažetak njihovog djelovanja: od početaka vezanih uz umjetničku scenu Galerije Studentskog centra i pop-kulturu - jugoslavenski punk (Prljavo kazalište, 1978.), hrvatski Novi val (Dorain Gray, Denis & Denis, 1983.-1985.), zlatne godine rada u doba dominacije LP ploča (Jura Stublić i Film, Josipa Lisac, Boris Novković, Parni Valjak, Tajči, 1986.-1991.), preko devedesetih kada počinje njihovo djelovanje u kulturi i kreiranju izložbenih programa (Hrvatski fotosavez, 1993.-1996., Ženska soba-ženski pogled, 2001.) do danas kada se najčešće bave total-dizajnom velikih muzejsko-galerijskih programa (Herman Bollé - graditelj hrvatske metropole, Johannes Komersteiner i njegov krug, 2015.-2016.).

U ponedjeljak, 11. ožujka, u 18 sati, u Galeriji Kortil otvara se  velika retrospektivna izložba pod nazivom „Bachrach & Krištofić: Dizajn & Fotografija“. Izložba prikazuje presjek dugogodišnjeg djelovanja dizajnersko-fotografskog para Sanje Bachrach i Marija Krištofića, koji ih svrstava u klasike hrvatskog grafičkog dizajna. Izložbi će prethoditi razgovor na temu „Doprinos vizualnog u brendiranju glazbe”, u kojem će, uz autore izložbe, sudjelovati riječki glazbenici s kojima je par Bachrach&Krištofić svojevremeno ostvario uspješnu suradnju. Razgovor će moderirati Velid Đekić.Izložene će biti i analogne crno-bijele i ručno bojane fotografije malih i velikih formata, fotokopije, skice omotnica LP-ja, plakati u tehnici sitotiska i offseta, programske knjižice, katalozi, autorske i umjetničke knjige, katalozi izložaba i projekata, projekcije postava...

Izložba je premijerno bila postavljena 2016. godine u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt, a kustosica je Jasminka Fučkan.

Izložba u Kortilu moći će se razgledati do 27. ožujka.