VIDEO

17.09.2019.

Reciklirani proizvodi RiUse centra u novom izložbenom prostoru u RiHubu

Autor: Sara Blažić

Jednodnevnom izložbom „Greška - Izložba eksperimentalnih radova“ u prizemlju RiHuba otvoren je tzv. show room riječkog RiUse centra. Služit će kao izložbeno-prodajni prostor proizvoda nastalih reciklažom u RiUse centru na Delti, ali i kao prostor za održavanje radionica ekološke tematike.

Jednodnevnom izložbom „Greška - Izložba eksperimentalnih radova“ otvoren je tzv. show room riječkog RiUse centra. Na izložbi je predstavljen prostor koji se nalazi u podrumu RiHuba, a koji će služiti kao izložbeni prostor proizvoda nastalih reciklažom u RiUse centru na Delti.

RiUse centar je centar za ponovnu upotrebu, mjesto na kojem se od otpadnih materijala, u prvom redu plastike i drva, dizajniraju, razvijaju i stvaraju novi proizvodi, a dio tih eksperimentalnih radova nastalih od otpadne plastike korištenjem strojeva za recikliranje izložen je sinoć u RiHubu.

Jednodnevnom izložbom „Greška - Izložba eksperimentalnih radova“ otvoren je tzv. show room riječkog RiUse centra. Na izložbi je predstavljen prostor koji se nalazi u podrumu RiHuba, a koji će služiti kao izložbeni prostor proizvoda nastalih reciklažom u RiUse centru na Delti. Centar trenutno djeluje na dvije lokacije: u prostoru bivšeg IVEX-ovog skladišta na Delti gdje se nalazi velika radionica, dok je tzv. show room smješten u prizemlju RiHuba.

Projekt RiUse centra nastao je u sklopu EU Forget Heritage koji je usmjeren na prepoznavanje inovativnih, ponovljivih i održivih modela upravljanja kulturno-povijesnim lokalitetima i njihovom valorizacijom putem pokretanja kulturnih i kreativnih poduzetničkih inicijativa i sastavni je dio programskog pravca Europske prijestolnice kulture Slatko i slano.

Projekt RiUse vodi Savez udruga Molekula, a partner je Grad Rijeka.