Tea Tulić i Enver Krivac o pisanju, nagradama i "Katapultu"

07.04.2012.

Razgovor s riječkim dobitnicima nagrade "Prozak"

Autor: Zoran Krušvar

Dvije godine za redom nagrada "Prozak", koja se dodjeljuje za najbolji prozni rukopis autora starosti do trideset i pet godina, dolazi u Rijeku. Najprije ju je prošle godine osvojila Tea Tulić, predsjednica udruge "Katapult", da bi ove godine taj uspjeh ponovio njen kolega iz iste udruge - Enver Krivac.

enver krivac

To što je Enver Krivac nedavno dobio nagradu bilo bi samo po sebi dovoljan povod za kratak razgovor pred našom kamerom, ali činjenica da dvije godine za redom nagradu osvajaju članovi iste udruge bila je indikator da se u našem gradu možda događa nešto zaista posebno. Udruga "Katapult" već godinama radi na afirmaciji mladih autora, pomažući im u edukaciji, radu, objavljivanju i promoviranju tekstova. Na taj se način postavila platforma za stvaranje i otkrivanje novih imena na književnoj sceni, kao i za daljnji razvoj onih već postojećih. Iako su Tea Tulić i Enver Krivac već nekoliko godina prisutni u književnoj javnosti, čini se da je upravo sada došlo pravo vrijeme za njihovu afirmaciju i izvan lokalne razine.  

Tea Tulić i Enver Krivac u našem prilogu govore o pisanju, nagradi "Prozak" i radu "Katapulta", a poseban naglasak stavili smo na rukopis "Portret otoka Pitcairn tehnikom snijega na travi" kojim je Krivac osvojio ovogodišnji "Prozak":

 

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 3