Održana svečana premijera

05.09.2019.

Put u svijet dinosaura: Novi film sinkroniziran na hrvatski jezik u Astronomskom centru

U planetariju Astronomskog centra Rijeka jutros je premijerno prikazan novi film sinkroniziran na hrvatski jezik „Put u svijet dinosaura“, a besplatna projekcija održat će se i večeras za prvih 50 posjetitelja koji rezerviraju svoje mjesto.

U planetariju Astronomskog centra Rijeka jutros je premijerno prikazan novi film sinkroniziran na hrvatski jezik „Put u svijet dinosaura“, a besplatna projekcija održat će se i večeras za prvih 50 posjetitelja koji rezerviraju svoje mjesto.

Svečanoj premijeri prisustvovali si gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima, te direktor Rijeka sporta d.o.o., tvrtke koja upravlja Astronomskim centrom Rijeka, Igor Butorac, predstavnici riječkih institucija, te glumci.

„Put u svijet dinosaura“ trinaesti je film sinkroniziran za digitalni planetarij od otvaranja Astronomskog centra Rijeka. Naslovne uloge u hrvatskoj verziji filma imaju glazbenik Sandro Bastiančić i Ema Cvetković, a glasove ostalim likovima u filmu posuđuju Olja Dešić, Matko Margan, Leo Rumora, Lorena Vulić i Sandra Bastijančić. Produkciju filma potpisuje Studio Maraton.

U planetariju Astronomskog centra Rijeka jutros je premijerno prikazan novi film sinkroniziran na hrvatski jezik „Put u svijet dinosaura“, a besplatna projekcija održat će se i večeras za prvih 50 posjetitelja koji rezerviraju svoje mjesto. Film „Put u svijet dinosaura“ prati pustolovinu djevojčice Lucije i njezinog oca Karla dok putuju trijasom, jurom i kredom i otkrivaju tajne leta proučavajući pterosaure i pretke današnjih ptica. Tijekom 40-minutne avanture glavni likovi lete s Quetzalcoatlom, bježe od raptora i susreću argentinosaura te iz prve ruke otkrivaju kako je izgledao kataklizmički „posljednji“ dan dinosaura. Sva ova uzbuđenja i prekrasne vizure čine ovoj film jednim od najbolje izvedenih ostvarenja za digitalni planetarij u kojem će uživati cijela obitelj.

Film je nastao u produkciji tvrtke Mirage 3D, a scenarist i redatelj je Robin Sip. Glazbu Marka Slatera izvodi Praška metropolitanska filharmonija. Film je osvojio trofej JANUS i nagradu za najinovativniju primjenu Fulldome produkcije na Jena Fulldome Festivalu 2013.

Svoje mjesto na večerašnjoj projekciji potrebno je rezervirati pozivom na broj 051/455-700, s obzirom na to da će večerašnja projekcija s početkom u 19.30 sati biti besplatna za 50 posjetitelja koliko ima mjesta u prostoru planetarija.

Ostale projekcije filma tijekom rujna prikazivat će se srijedom u 18.30 sati te četvrtkom i subotom u 19.30 sati.