Film na "Toboganu"

05.07.2019.

Projekcija filma "Haker" u Ljetnom Art-kinu

U ponedjeljak, 8. srpnja 2019. u 21,30 sati u Ljetnom Art-kinu, u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, očekuje nas projekcija obiteljskog akcijskog trilera „Haker“, redatelja Poula Berga.

U ponedjeljak, 8. srpnja 2019. u 21,30 sati u Ljetnom Art-kinu, u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, očekuje nas projekcija obiteljskog akcijskog trilera „Haker“, redatelja Poula Berga. / Foto: press
Foto: press, Rijeka 2020

Trinaestogodišnji Benjamin nadareni je haker čija je majka netragom nestala prije šest godina, a možda pritom i poginula. Kada jednoga dana isplivaju snimke nadzornih kamera na kojima se pojavljuje Benjaminova majka, i kada se u sve upletu i danske tajne službe, dječak odlučuje pokrenuti tajnu potragu u čemu mu pomaže prijateljica Savannah, kao i njegovo iskustvo baratanja modernim tehnologijama. Pitanje je kome može uopće vjerovati i hoće li uspjeti doći do majke na vrijeme…

Film je namijenjen djeci od 9 godina naviše, a prikazuje se s hrvatskim titlovima. Zbog ograničenih mjesta u kinu molimo gledatelje da rezerviraju ulaznice na e-mail: ulaznice@art-kino.org. U slučaju kiše projekcija se održava u isto vrijeme u dvorani Art-kina.

Dječji festival Tobogan traje do 10. srpnja i dio je programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Njegov program nastaje zajedničkim trudom i radom ovih organizacija: Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Vijeće mladih Benčić i TD RIJEKA 2020.