VIDEO

29.09.2017.

Pretpremijerom predstave "Divmali grad" otvorena nova sezona Gradskog kazališta lutaka

Autor: Damir Jevtić

U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka u četvrtak, 28. rujna 2017., pretpremijerno je izvedena predstava "Divmali grad", redateljice Olje Lozice. Riječ je o priči o dva brata diva koji izgrade veliki dvorac do nebesa i, zanemarujući dobrosusjedske odnose, izazovu svađu s ostalim građanima jednoga grada.

U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka u četvrtak, 28. rujna 2017.,  pretpremijerno je izvedena predstava

Predstava je inspirirana kastavskim i liburnijskim legendama, i to kroz etnografsku studiju "Kastavština" autora Iva Jardasa koja je autorici i njenom dramaturškom suradniku Matku Botiću bila samo polaznica u stvaranju novog imaginarnog svijeta.

Predstava je zamišljena kao neobičan spoj filma i teatra pa je okosnica predstave 3D animacija u maniri crtanog filma, snimanih na raznim unutarnjim kazališnim lokacijama u kojima sudjeluje cijeli glumački ansambl GKL Rijeka: Almira Štifanić, Karin Fröhlich, Petra Šarac, Andrea Špindel, Zlatko Vicić, David Petrović, Alex Đaković, Goran Zelić, Damir Orlić i Vanja Jovanović. Autor video materijala, oblikovatelj projekcija i svjetla je Ivan Lušičić, dramaturg i skladatelj Matko Botić, a scenografkinja i autorica likovnih rješenja Lara Badurina.