VIDEO

08.03.2018.

Premijerno prikazan film "Comic Sans" uz gostovanje redatelja Nevija Marasovića

Autor: Damir Jevtić

U srijedu, 7. ožujka, u Art-kinu Croatia održala se premijera novog filma Nevija Marasovića „Comic Sans“. Uz redatelja, na premijeri su se po završetku filma publici obratile i glumice Nataša Janjić i Edita Karađola te producentica Ankica Jurić Tilić.

U srijedu, 7. ožujka, u Art-kinu Croatia održala se premijera novog filma Nevija Marasovića „Comic Sans“. Uz redatelja, na premijeri su se po završetku filma obratilte i glumice Nataša Janjić i Edita Karađola te producentica Ankica Jurić Tilić.

Film Nevija Marasovića „Vis-à-vis“ došao je u kina 2013. godine s pričom o redatelju koji na izoliranom otoku Visu radi na svom novom filmu pod nazivom „Comic Sans“. Upravo ta činjenica garantira jedno metafilmsko iskustvo svima onima koji pogledaju najnoviji Marasovićev uradak.

U srijedu, 7. ožujka, u Art-kinu Croatia održala se premijera novog filma Nevija Marasovića „Comic Sans“. Uz redatelja, na premijeri su se po završetku filma obratilte i glumice Nataša Janjić i Edita Karađola te producentica Ankica Jurić Tilić. Ova drama/komedija na velika platna donosi filmsku priču punu emocija i smiješnih životnih situacija: iznenadna smrt tetke s otoka Visa povezat će sina, razmaženog zagrebačkog dizajnera Alana (Janko Popović Volarić) i oca, šarmantnog umjetnika i bonvivana Brunu (Zlatko Burić), u avanturi života koja će rezultirati nizom tragikomičnih ljubavnih susreta, brodolomom na otoku Jabuka i razotkrivanjem tajne jednog pomalo zaboravljenog fonta iz devedesetih.

„Comic Sans“ je četvrti Marasovićev projekt sniman na otoku Visu, nakon serije „Instruktor“ i igranih filmova „Show Must Go On“ i „Vis-à-vis“ (koji funkcionira kao svojevrsni prednastavak ili 'making of' filma "Comic Sans“).

Film je osvojio Nagradu žirija filmskih kritičara Nebojša Đukelić, koja se dodjeljuje za najbolji regionalni film na 46. međunarodnom filmskom festivalu u Beogradu – FEST-u.