VIDEO: Mjuzikl o povijesti Sušaka

14.09.2015.

Premijerno izveden prvi čakavski mjuzikl „Sušak, Sušak“

Autor: Damir Jevtić

U subotu 12. rujna 2015. godine u HKD-u na Sušaku premijerno je izveden prvi čakavski mjuzikl Mensura Puhovaca i Olje Dešića „Sušak, Sušak“ u režiji i koreografiji Edvina Liverića. Mjuzikl je nastao u koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca i Studija Maraton. Riječ je o duhovitoj i raspjevanoj povijesti Sušaka, njegovih stanovnika, osvajača i osloboditelja što nas vraća u razdoblje od tridesetih do sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Kroz oštariju "smještenu do starog sušačkog kolodvora" prodefilirat će galerija likova čije priče povezuje glavni lik, barba Pave kojeg igra Mario Lipovšek Battifiaca.

Premijerno izveden "Sušak, Sušak"

U ostalim se ulogama pojavljuju mlade pjevačke zvijezde Damir Kedžo i Katja Budimčić, članovi HNK Ivana pl Zajca: Olivera Baljak, Anton Plešić, Denis Brižić, Lucio Slama, Saša Matovina, Nenad Vukelić i Mensur Puhovac dok će ulogu Ivića u alternaciji tumačiti dječaci Frano Živković i Jura Džida koji će nastupiti na premijernoj izvedbi.

Uz njih, u predstavi sudjeluju  članovi zbora i orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca te band i pozadinski vokali Studija Maraton. Kostimografiju potpisuje Manuela Paladin Šabanović, scenografiju Damir Šegota, svjetlo Dalibor Fugošić, suradnju na step plesu Elena Brumini dok je lektorica dr.sc. Silvana Vranić.

U video prilogu pogledajte dio predstave sa generalne probe uz izjave članova mjuzikla.