VIDEO

26.10.2018.

Premijera komedije o intelektualcima na tarot liniji rasprodala Palach

Autor: Damir Jevtić

U OKC-u Palach 25. listopada 2018. premijerno je izvedena komedija „Hot Line“, u režiji i dramaturgiji riječke dramske umjetnice Alise Debelić. Predstava je napravljena prema originalnom tekstu Isidore Radonjić, a na sceni je nose dvoje glumaca Zoran Josić i Damirka Vuković. „Odlučila sam napraviti jedan veliki projekt, bez ijedne kune, kako bih dokazala da Rijeka želi teatar“, rekla je redateljica Debelić, što se, sudeći po velikom interesu publike i premijeri rasprodanoj do posljednjeg mjesta, pokazalo i točnim.

U OKC-u Palach 25. listopada 2018. premijerno je izvedena komedija „Hot Line“, u režiji i dramaturgiji riječke dramske umjetnice Alise Debelić. Predstava je napravljena prema originalnom tekstu Isidore Radonjić, a na sceni je nose dvoje glumaca Zoran Josić i Damirka Vuković. „Odlučila sam se napraviti jedan veliki projekt, bez i jedne kune, kako bih dokazala da Rijeka želi teatar“, rekla je redateljica Debelić, što se, sudeći po velikom interesu publike i premijeri rasprodanoj do posljednjeg mjesta, pokazalo i točnim.

Priča prati dvoje intelektualaca koji se zapošljavaju na tarot/hot line telefonu, u nedostatku kvalitetnijih radnih mjesta. Kroz klijente koje ih zovu na duhovit način prikazuje se devijantnost današnjeg društva, komunikacije i sustava u našoj zemlji, dok se paralelno njih dvoje upoznaju i grade svoj odnos koji unatoč njihovim različitostima rezultira romantičnim krajem.

Predstavom se želi  poručiti da, iako je stvarnost surova, još uvijek postoje pojedinci koji su spremni na život, rad i ljubav, te da je sretan kraj moguć ako se čovjek malo potrudi jer ništa ne dolazi olako, što nam pokazuju i likovi mušterija u kojima se publika može prepoznati i s njima povezati.

Dio iz predstave te izjave redateljice i glumaca pogledajte u prilogu.